hipnoterapija

Hipnoterapija

V kolikor vas zanima hipnoterapija, a še vedno niste 100% prepričani, kaj to je, kako poteka in ali vam lahko pomaga, ste na pravem mestu.

Če želite enkrat za vselej opraviti s kajenjem, omiliti primež tesnobe, povečati svojo samozavest, ali spodbuditi zdrave navade, vam hipnoterapija lahko pomaga.

Tu boste našli odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o hipnozi in hipnoterapiji.

Hipnoterapija vam lahko pomaga pri:

To je le nekaj primerov področij, na katerih vam hipnoterapija lahko pomaga. Seveda je še mnogo drugih simptomov in težav, pri katerih vam hipnoterapija lahko pomaga, a bi bilo težko na tem mestu našteti vse. Če vaša težava zgoraj ni navedena, me kljub temu lahko kontaktirate in dogovorili se bomo za srečanje.

Rezerviraj termin

Kako vam jaz lahko pomagam?

Da se spremembe zgodijo, si jih v prvi vrsti morate želeti. Odgovornost mene kot hipnoterapevtke je delati etično in po svojih najboljših močeh, da vas do želenih sprememb pripeljem. Hipnoterapija ni čarobno zdravilo, je pa zelo močno orodje, ki se skupaj z vašim sodelovanjem uporablja za dosego vaše dobrobiti.

Hipnoterapija je v svojem bistvu proces zaupanja, ki vam omogoča dosego vašega naravnega sprejemajočega stanja uma, z namenom okrepitve vaših naravnih pozitivnih sposobnosti. Hipnoterapija vam na poti vašega osebnega razvoja lahko pomaga doseči želene spremembe.

Kaj je hipnoterapija?

Hipnoterapija je vrsta terapije, ki uporablja hipnozo kot orodje za doseganje zdravljenja in pozitivnih sprememb v vašem življenju.

Hipnoza je stanje globoke sproščenosti telesa in duha, z namenom doseči in ohranjati razširjeno stanje zavesti. V tem, človeku popolnoma naravnem stanju, se vsak izmed nas nahaja vsak dan, večkrat na dan. Malce je podobno sanjarjenju.

Ali pa ko se zjutraj zbudite, zavedajoč se vseh zvokov okrog vas, a si enostavno ne želite odpreti oči, saj vam je zavitim v vaše pokrivalo tako zelo udobno…

Ko se nahajate v tem zamaknjenem stanju, je vaš um dosti bolj dojemljiv za sugestije, kot sicer. Tu nastopi hipnoterapija.

Hipnoza sama po sebi namreč ni terapija. Ključ do uspeha je v terapevtskem posredovanju v stanju hipnoze. Terapevtsko posredovanje v stanju hipnoze imenujemo hipnoterapija.

V stanju hipnoze je vaša Podzavest zelo dovzetna za pozitivne sugestije in nove smernice, ki vodijo k spremembam in vas osvobajajo neželenega vedenja ali navad.

Kaj je razrešitveno naravnana hipnoterapija?

Obstaja mnogo vrst hipnoterapije. Najbolj pogoste so:

 • Kognitivna hipnoterapija
 • Eriksonijska hipnoterapija
 • Hipnoanaliza
 • Hipno-psihoterapija
 • Nevrolingvistično programiranje (NLP)
 • Regresija v prejšnja življenja
 • Razrešitveno naravnana hipnoterapija
 • Sugestivna hipnoterapija
 • Terapija časovne premice

Za več informacij pokličite na:
031 654 110

Za več informacij pokličite na:
031 654 110

Razrešitveno Naravnana Hipnoterapija uporablja praktične, sodobne in dobro raziskane strategije, ki ljudem pomagajo do pomembnih pozitivnih sprememb v relativno kratkem časovnem obdobju.

Razrešitveno Naravnana Hipnoterapija se v prvi vrsti posveča temu, kar si želite doseči (razrešitev) in ne toliko razlogom, zaradi katerih ste prišli (težava).

RNH pristop namesto na preteklosti temelji na sedanjosti in prihodnosti. Razen pri terapijah regresije vedno stremim k temu, da moje stranke razmišljate kaj si ŽELITE doseči in/ali spremeniti. Ne pa, kaj vas moti in česa ne želite. Kako bi se vaše življenje obrnilo na bolje, če bi razrešili določeno težavo? Kaj bi se spremenilo? Ta naravnanost vam omogoči, da opazite možne razrešitve. Hkrati pa boste imeli pred seboj jasen cilj, proti kateremu boste šli.

Hipnoterapija – kaj lahko pričakujete?

Na našem uvodnem srečanju vam bom najprej predstavila hipnozo – kaj to je, kaj to ni, kako deluje. Pojasnila vam bom, kako deluje vaš um in nekaj malega o možganskem valovanju. Podrobno se bomo pogovorili o tem, kaj si v življenju želite doseči oziroma spremeniti. Pogosto vas namreč že uvodno srečanje lahko pripelje do nekaterih sprememb, saj takrat počasi začenjajo iz vaše Podzavesti na plano prihajati številni vidiki vaše težave. Mogoče takšni, o katerih do takrat niste niti razmišljali. Pripeljala vas bom do točke, ko si boste lahko začeli predstavljati vašo prihodnost, razrešeno vaše težave. Dogaja se, da se na uvodnem srečanju RNH niti ne lotimo spreminjanja vaših podzavestnih prepričanj in vzorcev. Na vsak način pa vas bom popeljala v stanje hipnoze, da boste lahko dobili predstavo o našem skupnem delu.
Na tem srečanju vam bom pojasnila, kaj je hipnoterapija in postavila nekaj osebnih vprašanj glede vašega življenja na splošno, vaših življenjskih navad kot recimo vaši splani vzorci, vaše morebitne bolezni ter zdravljenja in še nekaj drugih. Vse z namenom, da vas bolje spoznam. Vi pa, da se počutite udobno, varno in sproščeno. Seveda je hipnoterapija zaupne narave.

Med našim prvim in drugim srečanjem bom podrobno preučila vaše stanje in izbrala najprimernejše tehnike ali kombinacije le teh, da bo vaša hipnoterapija kar se da uspešna in vaš želeni cilj dosežen kar se da hitro in učinkovito.
Razen pri terapijah regresije (kjer je to za voljo dostopa do globoko zakopanih spominov potrebno) pri svojem delu ne uporabljam globokega transa.
V hipnozi:

 • Boste v vsakem trenutku lahko odprli oči.

 • Boste v vsakem trenutku lahko prišli ven iz hipnoze.

 • Se ne morete zatakniti!

 • Vas ne morem prisiliti da poveste ali naredite nekaj, česar ne želite!

 • Boste s tem načinom dela lahko takoj videli, občutili in živeli vašo želeno prihodnost.

 • Boste z mojim načinom dela brez težav opustili vaše stare ustaljene nevronske povezave, ki vam ne omogočajo živeti srečnega in izpolnjenega življenja, ter jih nadomestili z novimi, bolj ustreznimi in primernimi.

 • Ne boste spali – bili boste budni in se boste spomnili vsega.

Na koncu terapije vedno pustim nekaj časa za morebitna vprašanja, ali mogoče vtise.

Rezerviraj termin
hipnoterapija - koliko caca

Koliko srečanj je potrebnih?

Vsak izmed nas je drugačen. Na terapiji obravnavam Vas kot posameznika, z vašimi lastnimi izkušnjami, vašimi lastnimi prepričanji in vas ne dajem v kalup, dodeljen vaši težavi. Zato je težko oceniti, koliko terapij boste potrebovali.

V povprečju so to tri terapije, s tem da jih razreševanja določenih težav že v svoji osnovi potrebujejo manj, drugih pa več. A vsekakor je moj cilj razrešitev vaše težave v najkrajšem možnem času.

Definicija hipnoterapije

V nasprotju s splošno sprejetim stališčem, hipnoza ni spanje. Sicer zajema uvajanje v stanje zamaknjenosti. A ko to stanje enkrat dosežete, se dejansko nahajate v stanju Razširjene Zavesti, v celoti osredotočeni na hipnoterapevtov glas. V tem stanju je vaša Zavest potisnjena na stran, da vaša Podzavest lahko pride v ospredje.

Takrat ima terapevt možnost vanjo zasaditi semena novih zamisli, predstav in sprememb življenjskega sloga, ki bodo v celoti sprejete in izpeljane.

Zdravljenje s pomočjo te vrste pozitivnega mišljenja je poznano kot hipnoterapija. Kot takšna, je hipnoterapija neke vrste psihoterapija. Hipnoterapija si prizadeva spreminjati vzorce obnašanja znotraj vašega uma. Tako je moč premagati nerazumne strahove, fobije, negativne misli in potlačena čustva.

Ko je telo v globoko sproščenem stanju zamaknjenosti enkrat osvobojeno nadzora s strani Zavesti, se dihanje upočasni, postane bolj globoko, zniža se srčni utrip, upočasni se presnova. Podobne spremembe vzdolž živčnih in hormonskih poti omogočijo občutno zmanjšanje bolečine. Neprijetni simptomi, kot recimo slabost ali slaba prebava, so omiljeni.

Kaj, če vas vaša težava lahko osramoti?

Naj vam zagotovim, da vam pri svojem delu ne glede na vrsto težave prisluhnem s sočutjem in profesionalizmom. Povsem odkrito, ljudje se pogosto sramujemo svojih težav. To je v naši naravi, saj s tem nenazadnje razkrijemo svoje šibkosti. Bili bi presenečeni, koliko ljudi ima iste težave in strahove – ne boste ne prvi ne zadnji, ki se tako počuti.
Prepričani ste lahko, da bo vse, kar mi boste zaupali o sebi, ostalo zaupno in ne bo uporabljeno izven vaše terapije. Hipnoterapija je kot vse druge terapije zaupne narave.

hipnoterapija - osramoti
hipnoterapija - cas tretmaja

Kako dolgo traja hipnoterapija?

V kolikor potrebujete več obiskov, traja hipnoterapija eno uro.
V kolikor pa gre za enkratno terapijo, kot je regresija v prejšnja življenja ali dušna regresija v življenje med življenji, v nekaterih primerih tudi virtualno zmanjšanje želodca ali prenehanje kajenja, hipnoterapija lahko traja med eno uro in pol, pa vse do treh ur in pol.

Ali ima hipnoterapija garancijo?

Nobena hipnoterapija nima garancije. Dajati garancijo bi pomenilo dajati lažne trditve ali obljube, zato tega ne počnem. Veliko raje se vam posvetim in vas obravnavam kot celoto. Vsi se med seboj razlikujemo, pri vsakem izmed nas in vsaki terapiji je možnih veliko spremenljivk. Vsaka hipnoterapija je drugačna. Za razliko od pristopa »stare šole«, kjer se dela po vnaprej določenih skriptah, je moje vodilo, da je vsaka hipnoterapija popolnoma prilagojena stranki.

Tako naj vas na uvodnem srečanju ne presenetijo vprašanja vrste: kje in kako se najraje sproščate, ali obstaja kakšno posebno mesto, ki vas pomirja in vam daje občutek varnosti in podobno.

Kar vam lahko zagotovim je, da je vsak, ki je k meni prišel z zaupanjem in predanostjo v proces, skoraj vedno dosegel želeno.

Ali je hipnoterapija varna za otroke?

Hipnoterapija za otroke in mladostnike je varna in zelo učinkovita. Otroci veliko časa uporabljajo svojo domišljijo in so na ta način veliko dlje v stiku s svojo Podzavestjo od odraslih.

Zato ne gre čuditi, da so na hipnozo zelo odzivni. Navadno se pri jih obravnavajo teme, kot so strah pred šolskimi testi, motnje spanja, lulanje v postelji, strahovi, pomanjkanje samozavesti in/ali samospoštovanja ter nadlegovanje s strani drugih.

hipnoterapija - varnost

Rezervacija termina

  Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

  Pogoje poslovanja si preberite tukaj.