zalovanje

Hipnoza kot pomoč pri izgubi in žalovanju

Žalovanje ali uničujoča žalost nas preplavi vsakokrat, ko izgubimo ljubljeno osebo ali doživimo tragedijo. Večino od nas prizadene, ko prijatelji izgubijo brate, sestre, zakonca, starše ali hišnega ljubljenčka. Kadar pa se to zgodi nam osebno, žalost dobi povsem novo dimenzijo. Postane uničujoča, postane žalovanje.

Shajanje z našimi in čustvi naših bližnjih utegne biti težavno. Žalovanje je vsekakor naraven in pričakovan odziv na izgubo. Če pa enkrat ta uničujoča žalost začne vplivati na naše življenje, si je dobro poiskati pomoč.

Izguba je neizogibna. Vsakdo izmed nas bo sčasoma izgubil vse in vsakogar, vključno z našim življenjem in telesom.

Žalovanje je za nas zelo zdravilen proces. Pomaga nam nadaljevati z našim življenjem. Navdihne nas, da se zavemo našega največjega daru, daru življenja. Da ga začnemo ceniti. Žalovanje nas obdari z sočutnim srcem do vseh živih bitij, saj se zaradi naše izgube začnemo zavedati njihove (in naše) krhkosti.

Biti hvaležen za ta boleči del našega obstoja je težko. Nekaterim ljudem pregovorno okameni srce, postanejo zagrenjeni. Te vrste žalovanje nas z nenehnim odvijanjem in ponavljanjem spominov naše izgube le še bolj prizadene, nas spravi v brezup, v obup. »Zakomplicirano« žalovanje je v podzavestnih odzivih zelo podobno post-travmatski stresni motnji. Razmišljanje na tako rušilen način včasih postane premočno, da bi se naša Zavest s tem uspešno spopadla. Hipnoza nam pomaga nagnjenost k rušilnemu razmišljanju odstraniti.

Pri nekaterih žalujočih se stanje s časoma ne izboljša, utegne se celo poslabšati. Če se to dogaja vam, potem se verjetno spopadate s ponavljajočimi občutki praznine, brezupa, jeze in obtoževanja. S pogostimi nadležnimi mislimi o osebi, ki ste jo izgubili, njihovi smrti, vaša uničujoča žalost vam povzroča skrbi. Mogoče vas skoraj vsi in vse opominja na vašo izgubo. Morda niste več sposobni opravljati vsakdanjih opravil ali delovati normalno. V tem primeru vam hipnoterapija ob izgubi in žalovanju pomaga prepoznati vzroke za vaše »Zakomplicirano« žalovanje in ga razrešiti.

Ne glede na vaša osebna verovanja, se v vsakem trenutku lahko povežete z ljubeznijo do neke osebe ali ljubljenčka tudi po njeni smrti. Naučite se začutiti to bližino in ji dovoliti, da žalovanje začne počasi nadomeščati.

Hipnoza je lahko odlična pomoč pri žalovanju – tehnike vas naučijo zavestne odločitve načina razmišljanja glede vaše izgube. Vaš Um je močan. Ko enkrat vzorec uničujoče žalosti in jeze spremenite v razmišljanje o ljubečih spominih, boste začutili neizmerno olajšanje. Skozi hipnoterapijo za žalovanje ostanejo vaši spomini še vedno prisotni, a dosti manj prežeti z bolečino.

Brez strahu pred izbruhom bolečih čustev ste se sposobni o vaši izgubi odkrito pogovarjati, v kolikor si tega želite. S hipnoterapijo za žalovanje se začenja proces zdravljenja. V kolikor potrebujete zaključek, vam ga hipnoterapija za žalovanje omogoči.

Hipnoterapija za žalovanje vam pomaga nadaljevati z vašim življenjem. Nauči vas ponovno uživati v življenju, brez slabe vesti in občutkov krivde. Pri razmišljanju o preminuli osebi ali ljubljenčku boste čutili, da je še vedno del vas in vašega življenja.

Žalovanje poteka v petih stopnjah, skozi katere je potrebno iti – zanikanje, jeza, pogajanje, žalost, sprejetje. Kar pa ne pomeni, da morate biti pasivni. Obstajajo različne vrste pomoči, ki se vam pomagajo sprijazniti s smrtjo ljubljene osebe. Žalovanje je proces, ne stanje.

Rezervacija termina

Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

Pogoje poslovanja si preberite tukaj.