Individualna hipnoterapija za prenehanje kajenja

Ali želite s kajenjem enkrat za vselej opraviti?

Vas zanima, ali obstaja kak učinkovit in enostaven način, da se enkrat osvobodite te zoprne navade? V kolikor da, obstaja rešitev. Nahaja se v vaši bližini. Imenuje se hipnoza. Natančneje, naš program za prenehanje kajenja imenovan »Individualna hipnoterapija za prenehanje kajenja«.

Številne raziskave in izkušnje kadilcev iz celega sveta so pokazale, da je hipnoza najhitrejši in najučinkovitejši način za prenehanje kajenja. Da končno enkrat za vselej postanete Ne-kadilec/Ne-kadilka.

Predno nadaljujete, pa sami pri sebi iskreno odgovorite na sledeča tri vprašanja:

  • Ste resnično Vi tisti, ki si želi prenehati kaditi?

    Hipnoza vas v prenehanje kajenja ne more prisiliti. Hipnoza vas lahko edino podpre pri vaši želji, prizadevanju in vaši odločitvi postati Ne-kadilec/Ne-kadilka.

  • Se zavedate, da je kajenje vaš sovražnik?

    V človeški naravi je skrajno neobičajno in nelogično, da bi se nekdo odrekel nečemu zanj prijetnemu.

  • Je sedaj resnično napočil čas, da nehate?

    Stališče »dobro bi bilo« vas ne bo pripeljalo nikamor. Za uspešno prenehanje kajenja je potrebno stališče »zdaj mi je pa tega enkrat za vselej dovolj«.

Hipnoza kot pomoč za prenehanje kajenja

Za večino ljudi, ki se odločijo za prenehanje kajenja, je Moč volje najslabši možni način za dosego njihovega cilja. Enako kot razpoloženja in čustva, se tudi Moč volje spreminja. Niha. En dan je močna. Naslednji dan pa ste morda malce potrti in Moč volje zbledi. Navadno ni niti dosledna, niti ne učinkovita.

Med postopki za prenehanje kajenja obstajajo številne metode, programi, nadomestni proizvodi, žvečilni gumiji, posnetki in knjige za samopomoč. Številni so oblikovani tako, da vam pomagajo ojačati vašo Moč volje, za lažje upiranje in premagovanje vaše potrebe po kajenju.

Logična predpostavka je, da bo vaša potreba ostala v vas. Od vas in vaše Moči volje pa bo odvisno, kako uspešno jo boste ignorirali, se ji upirali.

Naša »Individualna hipnoterapija za prenehanje kajenja« deluje popolnoma drugače. Oblikovana je, da vašo potrebo po kajenju odstrani.
S psihološkega stališča je odstranjevanje težav dosti bolj ustrezno od njihovega obvladovanja. Pri običajnih postopkih za prenehanje kajenja se morate odpovedati nečemu, v čemer uživate. Torej z dosego vašega želenega cilja dejansko postanete žrtev, kar je samo po sebi protislovje.

Razlogi za kajenje

Obstajata dva glavna razloga za kajenje: poistovetenje in nadomestitev.
Pri poistovetenju se kadilec vdaja navadi zaradi tistih, ki jih občuduje – starši, vrstniki, osebe iz sveta zabave ali športa itn. Kajenje zaradi poistovetenja z drugimi je najbolj pogosto in ga je najenostavneje odpraviti.

Nadomestno kajenje se pojavi, ko se s kajenjem nadomešča neko pomanjkanje v življenju – osamljenost, pomanjkanje ljubezni, sprejemanja, samozavesti, varnosti, neodvisnosti itn. Ali pa se ga uporablja kot nadomestilo za neko že obstoječo navado kot npr. čezmerno uživanje hrane, kot posledica tesnobe ali dolgčasa.

Nadomestnim kadilcem kajenje pogosto daje čutno zadovoljstvo – uživajo v držanju cigaret, dotikanju cigaretne škatlice, gledanju plamena iz vžigalnika ali vrtinčenje dvigajočega se cigaretnega dima, vonj gorečega tobaka. Prižiganje cigarete, cigare ali pipe, pogosto samo po sebi postane ritual. Nadomestno kajenje je najpogosteje resnična in težka odvisnost.

Narava kajenja

Kajenje je duševno in telesno. Prizadevanje za uspešno prenehanje kajenja mora spremeniti vaš duševni odnos do kajenja, kot tudi vaš telesni odziv. S pomočjo »Individualne hipnoterapije za prenehanje kajenja« je mogoče spremeniti okus cigareta iz ugodnega v neugodnega, celo ogabnega.

Najpogosteje se tako izognete težavam, ki jih prenehanje kajenja običajno povzroča. Za primer si vzemimo ricinusovo olje (ali kakšno drugo zdravilo neprijetnega okusa). Če boste prenehali uživati ricinusovo olje, se ne bodo pojavili nobeni abstinenčni simptomi. Posledično ne boste imeli potrebe po nadomeščanju zdravila s prenajedanjem ali sesanjem bonbonov.

V nekaterih primerih se je kot ustrezen način za prenehanje kajenja izkazalo postopno zmanjševanje števila pokajenih cigaret. Ko se naročite na našo »Individualno hipnoterapijo za prenehanje kajenja«, boste po elektronski pošti prejeli vprašalnik. Hipnoterapevt se na podlagi izpolnjenega vprašalnika in pogovora z vami odloči, katera izmed številnih poti je za vas najprimernejša.

V nekaterih primerih za prenehanje kajenja zadostuje že ena sama terapija v trajanju 2 – 3 ure. V drugih bodo mogoče potrebne tri, štiri ali pet (vsaka naslednja v trajanju 1 – 1.5 ure). Prednost individualnih terapij za prenehanje kajenja je v prilagodljivosti obravnavanja vaših vzrokov te navade, zadovoljstva ki vam ga kajenje ponuja, vaših lastnosti in podobnih dejavnikov. Vse to je težko umestiti v skupinske terapije za prenehanje kajenja.

Pomembno je ugotoviti, katero vašo potrebo kajenje zadovoljuje. Nekateri na ta način zapolnjujejo potrebo po negovanju samega sebe, drugi zmanjšujejo osamljenost. Nekateri na ta način obvladujejo stresne trenutke, drugim kajenje nudi trenutke sprostitve. Nekateri so mišljenja, da jim kajenje olajša socialne stike…

Težava je, da se navada, ustvarjena za zadovoljevanje določenih potreb, pogosto izkaže za uničujočo. Sicer odstrani potrebo, a pri tem zelo škodi kadilcu.
Tveganja, ki jih povzroča kajenje, so znana že leta. Tehnike Odpora, privzete iz psihoterapije, pa lahko v »Individualni hipnoterapiji za prenehanje kajenja« pripeljejo do osupljivih rezultatov. Podatki iz vprašalnika – zakaj, kdaj in kje kadite, pogosto razkrijejo dobrodošle informacije za načrtovanje vaše »Individualne hipnoterapije za prenehanje kajenja«.

Vizualizacija

Ena izmed najmočnejših lastnosti človeške psihe je sposobnost vizualizacije. »Dosežete lahko vse, v kar resnično verjamete«. To je prepričanje, s katerim številni terapevti pri delu s številnimi vrstami težav programirajo svoje stranke. Skupno je s področjem meditacije, pozitivnega razmišljanja, duhovne vere itn. Hipnoterapija vam pomaga razviti in osredotočiti moč vizualizacije. Ker ljudje pogosto nimajo razvite vizualizacije in ker je to nekaj, česar se lahko nauči vsak, lahko hipnoterapija služi kot čudovit način njenega učenja.

V programih za prenehanje kajenja se vizualizacija pogosto uporablja. Njen velik doprinos je sposobnost vizualizirati samega sebe kot nekadilca, osvobojenega preteklih vplivov navade kajenja; napolnjenega z novim zdravjem, energijo in vitalnostjo.

Za več informacij pokličite na:
031 654 110

Za več informacij pokličite na:
031 654 110

Vizualizacija vam omogoča, da si v vašem umu lahko naredite predstavo o cigaretah kot o neprivlačnih, slabega okusa, z neprijetnim vonjem, da imate skratka do njih velik odpor. Prav tako si lahko naredite miselno predstavo in še drugače zaznate svež zadah, zdrav videz in izboljšano sposobnost okušanja.

S pomočjo vizualizacije lahko sebe začnete dojemati kot bolj aktivno osebo v boljši fizični kondiciji, z lažjim dihanjem, močnejšimi pljuči in podobnimi prednostmi. S pomočjo hipnoterapije lahko okrepimo vaše zaznave vida, sluha, vonja, dotika in okusa. Na ta način lahko preoblikujemo vaše obstoječe reakcije v takšne, ki vam bodo pomagale na poti dosege vašega cilja.

Ko ste enkrat vašo »Individualno hipnoterapijo za prenehanje kajenja« zaključili, poskrbimo tudi za vašo motivacijo, ki vas je pripeljala tako daleč, vse do opustitve vaše navade. Vašo navado kajenja ste pridobivali skozi dolgo časovno obdobje. In kljub temu, da ste kajenje opustili ter odstranili vzrok, je navada v vas najverjetneje še aktivna. A z navadami je enako kot z vsemi ostalimi dejavnostmi – če se jih ne uporablja, slej ko prej oslabijo in izginejo. Za čas, ki bo sledil (od treh tednov do najdlje treh mesecev), vam bo vaš hipnoterapevt kot dopolnilo »Individualne hipnoterapije za prenehanje kajenja« izročil za vas osebno prilagojen zvočni posnetek, ki vam bo pomagal vzdrževati vaš dosežen uspeh, dokler vaša navada ne bo oslabela in se na koncu razblinila.

Rezervacija termina

Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

Pogoje poslovanja si preberite tukaj.