nizka samopodoba

Nizka samopodoba

Samopodoba je zaznavanje samega sebe. Kaj mislite o sebi, koliko se cenite. Vaša samopodoba je sestavljena iz misli in prepričanj o tem, kdo ste, česa ste sposobni. Najpogosteje izvirajo iz vaše rane mladosti.

Na misli in prepričanja vplivajo vaše dosedanje izkušnje in/ali ljudje, ki vas obkrožajo. Tako je, za primer,  nizka samopodoba lahko posledica pretirano kritičnih staršev ali nadlegovanja v šoli.

Vaša prepričanja so zakoreninjena globoko v vaši Podzavesti in jih je težko spremeniti. Dobra novica je, da jih je mogoče spremeniti.

Obstaja kar nekaj načinov, kako se vaša nizka samopodoba lahko spremeni. Zviša, izboljša, popravi, kakor želite. Lahko je to delo na vašem osebnem razvoju in/ali pa hipnoza. Hipnoterapija se je pokazala kot zelo učinkovita metoda za spreminjanje nizke samopodobe.

Vaša nizka samopodoba z vsemi njenimi mislimi in prepričanji vred namreč domuje v vaši Podzavesti. Hipnoterapija vam v stanju hipnoze omogoči direktno povezavo do vaše Podzavesti.

Nizka samopodoba je lahko posledica:

 • Zlorab
 • Nadlegovanja
 • Težav pri iskanju službe
 • Izgube službe
 • Diskriminacije
 • Dolgotrajnega stresa
 • Težav v (partnerskih) odnosih
 • Telesnega izgleda
 • Denarnih/finančnih težav
 • Fizičnih ali psihičnih bolezni
 • Odraščanja s pretirano kritičnimi starši/družino

Ne glede na vzrok se morate zavedati, da je sprememba mogoča.

Rezerviraj termin

Nizka samopodoba – kako na vas vpliva?

Vaša nizka samopodoba utegne biti povezana z vašim občutkom (ne) sreče. Težko, če sploh, prepoznate vaše prednosti in vrline, kar vas utegne ovirati tako v osebnem, kot poslovnem življenju. Začnete se izogibati novih podvigov in se znajdete ujeti znotraj vaših »okvirjev«.

Ste prijazni sami do sebe, se imate radi? Nizka samopodoba utegne to zelo otežiti, kar pripelje do stresa in na koncu do izgorelosti.

Nizka samopodoba sama po sebi ni bolezensko stanje, a na naše psihično zdravje kljub temu ne vpliva dobro. Lahko pripelje do tesnobnosti ali depresije. Ali pa obratno – če trpite za kakšno psihično motnjo, nizka samopodoba utegne biti njena posledica.

Vzroki nizke samopodobe so številni in se od posameznika do posameznika razlikujejo. Pri nekaterih je njihova samopodoba nizka od vedno, pri drugih pa se sprememba utegne pojaviti razmeroma hitro.

Nizka samopodoba – kaj lahko dosežete s hipnozo?

Nizka samopodoba se pojavi, ker vas vaša Podzavest želi obvarovati. Ko doživite neko slabo izkušnjo, vzemimo za primer negativno oceno pri matematičnem testu v šoli – vaša Podzavest to prepozna kot nekaj, čemur bi se bilo v prihodnje dobro izogniti. Da bi vas obvarovala, vam začne govoriti, da ste slabi v matematiki in se je izogibajte. Kar posledično povzroči, da stres in skrbi slabo vplivajo na vaše sposobnosti vsakič, ko vas čaka matematični test.

Skozi čas sprejmete, da ste slabi v matematiki. Razvijete samodejne negativne misli o vsem, povezanim z njo. Naučeno vam sledi v odraslo dobo. Utegne vplivati na vašo samozavest in vas spraviti v negotovost glede vsega, povezanega s številkami. Celo upravljanja vaših financ.

Ker te misli izvirajo iz vaše Podzavesti, jih je samo z golo Močjo volje težko spremeniti. Vaša Podzavest ne posluša vaših razlogov in je… recimo samo, da vztraja pri svojem.

Nizka samopodoba – največja napaka…

»Razmišljaj bolj pozitivno!«

Kolikokrat ste že slišali ta stavek? Bodisi od drugih, iz knjig za samopomoč, ali pa od vas samih.

Težava je, da je to jalovo početje. Podobno, kot bi želeli spremeniti smer obračanja mlinskega kolesa, ki ga poganja voda.

Vaša nizka samozavest je namreč vodena s strani vaših čustev. Šele ko se spremenijo vaša čustva, se lahko spremeni vaše razmišljanje.

Za več informacij pokličite na:
031 654 110

Za več informacij pokličite na:
031 654 110

Kako torej spremeniti vaša čustva?

Če branje in pozitivno razmišljanje ne prinašata rezultatov, ne glede na trud, kaj potem? Potrebno je spremeniti vaša prepričanja, zaradi katerih se vaša obstoječa čustva sploh pojavljajo.

Iz tega razloga hipnoterapija utegne biti tako močno orodje. Cilj hipnoterapije je neposredno komunicirati z vašo Podzavestjo in na ta način spremeniti vsa prepričanja in vzorce, ki vas ovirajo. Vašo Podzavest naučiti, da vam je v podporo.

V stanju hipnoze (podobno globoki sproščenosti ali meditaciji) je vaša Podzavest dosti bolj dojemljiva za sugestije (napotke). Najprej se osvetlijo vsi tisti vzorce in prepričanja, ki vam ne služijo. V nadaljevanju se jih nadomesti z novimi, bolj primernimi.

Nizka samopodoba je naučeno razmišljanje. Nekaj, česar ste se naučili skozi leta ponavljanja (kot v prejšnjem primeru »številke mi ne grejo«). Hipnoterapija vam ponuja možnost od-učiti se tega razmišljanja in ustvariti novo, primernejše (»dober/a sem s številkami«).

Hipnoterapijo lahko dopolnjujete z drugimi načini osebnega razvoja. Nekateri izmed njih so:

Nizka samopodoba – nasveti za samopomoč

Odstranite strah in zadihajte s polnimi pljuči!

Vaša nizka samopodoba vam preprečuje spoznati, kdo v resnici ste, kaj je vaše poslanstvo.

Če ste neprestano v skrbeh, kaj mislijo drugi, se neprestano trudite izogibati napakam, vas vaša nizka samopodoba navdaja s tesnobo…

Rezervacija termina

Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

Pogoje poslovanja si preberite tukaj.