Stres pod kontrolo

Stres…

Beseda, ki jo slišite zelo pogosto. Po navadi ne v dobrem pomenu. Stres zajema dosti stvari. Stres je za vsakogar drugačen. S stresom samim po sebi sicer ni nič narobe – pomembno je le, kako se na ta stres odzovete.
Obstajajo 3 čustveni odzivi na spomine in/ali dogodke:

  1. »Dobro je…«
  2. »Nepomembno je…«
  3. »Slabo/grozno/neprijetno je…«

In ravno slednji čustven odziv je tisti, ki vam povzroča stres.

Stres sam po sebi ni niti dober niti slab. Stres enostavno je. Vprašanje je le, kako ga označite. Kaj z njim naredite. Kako se na stres odzovete.

Hipnoza je povsem naraven, zelo učinkovit način čustvene razbremenitve in osvobajanja od negativnega stresa.

Ko se enkrat s pomočjo našega hipnoterapevtskega programa za obvladovanje stresa »Stres pod kontrolo« razbremenite vaših čustvenih bremen, se bo vaš odziv iz »Slabo/grozno/neprijetno je« spremenil v »Nepomembno je«.

Ta sprememba bo omogočila, da vam v napetih okoliščinah stres ne bo več povzročal težav.

Refleks »boj ali beg«

Človeški možgani prejemajo sporočila iz več različnih virov. Vsak izmed virov sporoča drugo vrsto informacij. Vir, ki obravnava vaše vsakodnevne stvari – kot npr. novice, glasba, služba, medčloveški odnosi, vreme – jemlje informacije iz vašega zunanjega okolja. Drugi vir, vaše telo, priskrbi podatke glede gibanja, prebave, napetosti, bolečine itn. Vsi ti podatki so v obliki sporočilnih enot poslani vašim možganom.
Vaša Zavest se ukvarja z razumom in logiko, odločanjem, načrtovanjem ciljev in zavestno dejavnostjo. Veliko bolj vplivna pa je vaša Podzavest. Vaša Podzavest namreč sprejema vse sporočilne enote iz vaše zunanje okolice, vaše psihe in vašega fizičnega telesa. Prav tako kot vsa nasprotovanja in motnje, na katere vsakodnevno naleti vaša Zavest.
Vaša Podzavest sprejema sporočilne enote in jih hrani – brez da bi jih ocenjevala, se z njimi strinjala ali ne-strinjala. Ocenjevanje je namreč v domeni vaše Zavesti.
Še iz časa prvih humanoidov je človeška žival posedovala mehanizem za pobeg. Ta mehanizem lahko posameznika v stanju ogroženosti še dandanes povrne v starodavno obnašanje. Refleks »boj ali beg« je bil in je še vedno način delovanja pri strahovih, grožnjah, napadih in drugih vrstah motenj.

Z razvojem moderne družbe se je ta starodavni refleks nekoliko ublažil. Razvila sta se dva dodatna kriterija: »odziv ali delovanje« in »zadušitev ali potrtost«. V nasprotnem bi bil vaš edini izhod zanikanje realnosti. Čeprav preobremenjeni s sporočilnimi enotami, vam vaša potreba po družbeni sprejetosti daje motivacijo za uspešno spopadanje in prilagajanje realnosti.

Ko se v vaše možgane nalaga prevelika količina sporočilnih enot, vaša Zavest postane preobremenjena. Takrat vas vaša Podzavest pripravi na okoliščine vrste »boj ali beg«. Srce vam bije hitreje, krvni pritisk se poviša in sposobni ste razviti super-moči.

A včasih ni nikogar, proti komer bi se borili. Ne morete se boriti proti okolici, službi, nesreči, slabi odločitvi… Kaj zdaj?

Vaš odziv se iz boja spremeni v beg, ki pa v današnjem čas prav tako ni mogoč. Temu pogosto sledi ravnodušnost, depresija in/ali prevelika dovzetnost. Sprejmete negativno sporočilo. Prevzame vas občutek nepomembnosti. Postanete potrti. Vaša toleranca se zmanjša. Od tu naprej gre pot le še navzdol.

Rezerviraj termin

Pojav stresa in tesnobe

Predstavljajte si glasbeni orkester. Predstavljajte si, da trobentač igra takt ali dva pred ostalimi. Predstavljajte si saksofonista, ki poskuša dojeti, kaj počne trobentač in za njim za en takt zaostaja. Predstavljajte si zmedo bobnarja, ki svoje note pozabi odigrati. Na koncu celoten orkester postane razglašen. Predstavljajte si dirigenta, kako krili s svojimi rokami v obupanem poizkusu usmerjati člane svojega orkestra. Predstavljajte si to razglašenost, zaradi katere na koncu glasbeniki obupajo in prenehajo igrati.

Pod nenehnim stresom ste kaj hitro lahko izpostavljeni takšne vrste razglašenosti. Neharmoničnosti. In ta neharmoničnost vas slej ko prej pripelje do razvoja motenj/bolezni, povezanih s stresom.

Za več informacij pokličite na:
031 654 110

Za več informacij pokličite na:
031 654 110

Ne moremo označiti vsak stres kot slab. Nekatere vrste stresa so celo zaželene – ko se nekdo zaljubi, poroka, rojstvo otroka, napredovanje pri delu, osvojiti glavni dobitek na lotu…

Pozornost in pogosto tudi pomoč pa je potrebna, ko vam stres in/ali tesnoba *link do terapije* povzroča izčrpanost, ravnodušnost, depresijo, pretirano kajenje, prenajedanje, jezo, žalovanje in podobne odzive.

Hipnoterapevtski program za obvladovanje stresa »STRES POD KONTROLO«

Hipnoterapevtski program za obvladovanje stresa »STRES POD KONTROLO«

Naš hipnoterapevtski program za obvladovanje stresa »Stres pod kontrolo« je bil razvit ravno s tem namenom.

Sveta okrog vas, vaše preteklosti in ostalih dejavnikov ne morete spremeniti. Lahko pa spremenite vaš pogled in vaš odziv na povzročitelje stresa.

Skupaj s hipnoterapevtom boste pogledali dejavnike, ki vam povzročajo stres. Pogosto je kot del našega hipnoterapevtskega programa za obvladovanje stresa »Stres pod kontrolo« vključena tudi regresija. Stres je namreč lahko odziv na ljudi, mesta, dogodke in/ali predmete. Grožnje so lahko resnične ali namišljene.

Ne pozabite, vaša Podzavest ne ocenjuje. A žal ob pojavu ravnodušnosti, kronične izčrpanosti in depresije, sposobnost ocenjevanja izgubi tudi vaša Zavest. Obstaja pa nekaj osnovnih vzrokov stresa, ki jih je lahko prepoznati, opredeliti in pogosto tudi odpraviti.

Vsak posameznik je drugačen. Vsakdo ima svoje, zanj značilne meje tolerance, zmožnosti nositi se z nečim, svoje odzive in terapevtske potrebe. Za uspešnost terapije je potrebno tenkočutno določiti vzroke stresa in oceniti reakcije nanje. Moč vaše volje v tem primeru ne more ničesar popraviti.

S pomočjo našega hipnoterapevtskega programa za obvladovanje stresa »Stres pod kontrolo« pa boste dosegli učinkovito in stalno olajšanje – vaša občutljivost na stresne dražljaje se bo zmanjša in vaša reakcija nanje drugačna.

Pomembno je razčleniti sprožilce vašega stresa ter vaše telesne in/ali duševne odzive nanje. S pomočjo hipnoterapije nato ustvarijo novi, primernejši. Ti bodo v prihodnosti nadomestili vaše obstoječe rušilne vzorce odzivanja. Potlačena čustva bodo lahko prišla na površje in bila osvobojena. Zunanji pritiski bodo zmanjšani. Na ta način bo vaše obnašanje popolnoma spremenjeno.

Stres pa, v kolikor se bo v danih okoliščinah sploh pojavil, boste v celoti sposobni obvladati.

V praksi se je izkazalo, da 3 do 4 terapije zadostujejo za odpravo te težave.

Rezervacija termina

    Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

    Pogoje poslovanja si preberite tukaj.