Samohipnoza za izboljšanje vaše samopodobe

Postavljajte si majhne izzive

Samozavest in vero vase dobivamo s preizkušanjem novih stvari, ki nam uspevajo. Čeprav se zdi zastrašujoče, je ravno postavljanje novih izzivov čudovit način izboljšanja vaše samopodobe. Začnite z majhnimi in nadaljujte s čedalje večjimi izzivi. Vaše uspehe beležite in jih imejte v mislih, ko boste v prihodnje poskusili nekaj novega.

Sčasoma boste imeli obilico dokaznega gradiva, ki bo pričalo o vaših sposobnostih. Dejstvo, da ste sposobni, vam pomaga podpirati vašo novo samopodobo.

Bodite sočutni sami do sebe

Ko je naša samopodoba nizka, smo le stežka prijazni sami do sebe. Sočutje do samega sebe je nekaj, česar se je potrebno naučiti. Nekaj, kar je potrebno neprestano ponavljati, dokler nam ne preide v navado. Bodite prijazni sami do sebe – skrbite zase in če je potrebno, investirajte v profesionalno podporo.

Bodite pozorni na pozitivne stvari

Naša Podzavest nas vedno želi obvarovati pred nevarnostjo, zato si slabe izkušnje zapomni dosti bolj kot dobre. Temu pravimo nagnjenost k slabemu. Na začetku je potrebno kar nekaj truda, da se naučite prepoznati dobre stvari. Zapišite jih, fotografirajte – karkoli vam bo pomagalo spomniti se vaših dosežkov. Vzemite si čas in proslavite vsak, tudi najmanjši dosežek!

Bodite hvaležni

Nagnjenost k slabemu utegne vplivati na naše razpoloženje, zato ne najdemo ničesar, za kar bi bili lahko hvaležni. Poskusite s pisanjem dnevnika in vanj vsak dan zapišite eno stvar, za katero ste bili hvaležni. Skozi čas se bo vaš um navadil prepoznavati stvari v vašem življenju, za katere ste lahko hvaležni, vaše razmišljanje pa bo postalo vse bolj pozitivno.

Naučite se postavljati meje

Zaradi nizke samopodobe lahko razvijemo nagnjenost k ugajanju ljudem. Da rečemo »da«, ko bi sicer rekli »ne«. Pogosto mislimo, da nimamo pravice reči »ne«.

Beseda »ne« in postavljanje zdravih meja je ena izmed ključnih stvari pri izboljšanju vaše samopodobe. Na ta način sami sebi dajete sporočilo, da ste vredni, da si zaslužite.

Ne pozabite, da zaznavanja, ki jih imate sami o sebi, pogosto temeljijo na napačnih prepričanjih, ki ste si jih ustvarili v otroštvu. Ta prepričanja so naučena. Kar pomeni, da se jih lahko od-učite. Naša samopodoba je prilagodljiva in jo je moč spremeniti, vse dokler imate na voljo prava orodja.

Rezervacija termina

    Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

    Pogoje poslovanja si preberite tukaj.