Zavestni um

Vaš zavestni um je sestavljen iz štirih delov – razumski, analitični, moč volje in kratkoročni spomin.

Zavestni um je tisti, v katerem preživite večino vašega budnega časa. A je hkrati tudi najšibkejši del vašega uma. Zavestni um je tisti  razumski, analitični del vašega uma. Prav tako z njim ocenjujete in razmišljate. Ljudje moramo namreč imeti razlog za vse.

Vaša sposobnost razumske razlage vaših dejanj vas ohranja duševno zdrave, razumne. Za primer, kadilec bo razumsko razložil svoje dejanje z besedami – kajenje me pomirja in mi pomaga pri osredotočanju. V resnici cigareti povišajo srčni utrip, kar nikakor ni v skladu s sprostitvijo. Vaš razumski um nima vedno prav, ampak dokler lahko določena ravnanja vsaj nekako razumsko razloži, bo pomirjen. Skupaj z njim pa tudi vi. Vaš analitični um prepoznava težave, kot je počena avtomobilska guma in najde rešitev, kako jo popraviti.

Del zavestnega uma je tudi moč volje. Kolikokrat ste z njeno pomočjo poskusili spremeniti stare navade? Moč volje je začasna. Zgodi se izbruh energije za premostitev določenega miselnega položaja, nato pa izpuhti. Na kakršne koli notranje spremembe tako moč volje ne more vplivati.

Sprememba mora priti iz našega globljega uma – iz naše Podzavesti.

Četrti del vašega zavestnega uma je vaš kratkoročni spomin. Ta je zelo omejen. Je spomin ki ga uporabljate v vašem vsakdanjem življenju, kot recimo spominjanje imen ljudi ali kje živite.

Znanstvene raziskave so potrdile, da naš zavestni um lahko na enkrat drži le zelo majhne količine informacij. Prav tako, da je to del katerega uporabljamo vsak dan ves dan. V celoti gledano pa je zavestni um zelo šibek v primerjavi s podzavestnim umom.

Zavestni um

Podzavestni um

Domišljija, dolgoročni spomin, navade, čustva in občutja, prepričanja, avtonomni živčni sistem.

Podzavestni um je najmočnejši del vašega uma. To je del uma, ki nadzoruje vse. Ta del uma je tisti, ki vam pomaga pri doseganju vaših ciljev. Podzavestni um je tisti del uma, s katerim se dela v hipnozi. Tu je domovanje vaše domišljije.

Domišljija je več kot le ustvarjalnost. Domišljija je med ostalim tudi vaše dojemanje sveta okrog vas. Vsak posameznik ima svoje dojemanje. In za vsakogar je njegovo dojemanje sveta njegova resnica.

A pomnite, dojemanje ni resničnost, je le dojemanje.

V podzavestnem umu ima svoj dom tudi vaš dolgoročno spomin. Vsak dražljaj, kadarkoli prejet skozi katerega koli izmed naših petih čutov je shranjen v vašem podzavestnem umu. Na vas pusti nek svoj pečat prav vse kar slišite, čutite in kakor koli drugače izkušate.

Začenši takrat, ko ste bili v materinem trebuhu in od takrat dalje do danes. Tako ste začeli delati vašo lastno podatkovno zbirko, ki se spremenila v prepričanja in navade. Vse to pa je razvilo Vas, kakršni ste danes. Na podlagi preteklih izkušenj boste mislili vašo naslednjo misel, čutili vaše naslednje čustvo. Ste seštevek vseh dogodkov, ki so se zgodili v vaši preteklosti.

Vaš dolgoročni spomin je kot trdi disk vašega računalnika, do potankosti organiziran sistem. To vemo, saj deluje na podlagi povezav. Če se, primer, peljete v avtomobilu in na radiu slišite neko staro pesem, bodo na plano prišla čustva do nekega starega prijatelja ali kak drug spomin, vezan na to pesem.

Vaš podzavestni um je kot vaš računalnik in vsake toliko je ta vaš računalnik potrebno na novo programirati.

Navade, čustva, prepričanja in občutja se prav tako skladiščijo v vašem podzavestnem umu. Hipnoza vam lahko pomaga ozavestiti neko čustvo ali občutje, vezano na neko vašo določeno težavo. Ko dopustite, da se to zgodi, ste na dobri poti za ustvariti stalno spremembo!

Avtonomni živčni sistem nadzoruje stvari, ki se izvajajo samodejno, kot so dihanje, bitje srca ali krvni obtok. Če se urežete, si ni potrebno govoriti, da se mora vaše tkivo zaceliti. Ni si potrebno govoriti, ko ste utrujeni ali lačni, vaš podzavestni um to opravlja namesto vas.

Rezervacija termina

Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

Pogoje poslovanja si preberite tukaj.